Spotlight på U15 PIGER B
Vilje, urokkelig mentalitet.. og nu med selvtillid

Spurgte man U15 pigernes hold 2 før denne sæson, om de troede på at de ville vinde en kamp i år, var svaret nærmest givet lidt på forhånd. De var blevet basket rundt i manegen igennem en hel sæson med store nederlag til følge og selvom de har det sjovt sammen og et godt sammenhold, er det ganske naturligt at ville vinde også. Mærke at man ligesom de andre hold rykker sig i sin udvikling, men når man taber kampe 22-6 og 19-2 glemmer mange at man faktisk udvikler sig og bliver bedre, fordi selvtilliden får en værre lussing weekend efter weekend. Som minimum vil man gerne føle at man i det mindste er med i kampen, og den følelse var der ikke mange af sidste år uanset hvor meget man kæmpede. Til gengæld viste de en fantastisk evne til at rejse sig uge efter uge og stadig tage til kamp med humøret intakt. Mange af pigerne havde aldrig rørt en håndbold inden sidste sæson, så forestil dig at være 13.. få en håndbold i hånden, it will be fun they said og så blive banket igen og igen. Det kræver noget styrke mentalt!

I år var sæsonen faktisk ikke meget anderledes, bortset fra at pigerne var begyndt at give den rigtig meget gas i forsvaret og det medførte nogle tættere kampe, men stadig nederlag.. og så skete der pludselig noget i deres første kamp mod Skagen HK. Selvtillid og tro på at man rent faktisk kan vinde en kamp, krøb ind på banen da pigerne efter 10 minutter i kampen stadig var foran. De slap aldrig føringen og kæmpede som vikinger for at vinde deres første kamp nogensinde. Det var en fantastisk oplevelse at se dem i den kamp, hvordan de knækkede koden og opdagede, at det ikke kun var talent der vandt kampe, men en kombination af talent og tro på at man kan. At man stoler på hinanden, kæmper for hinanden og sig selv! Og pludselig troede pigerne på det og vandt en rigtig flot og fortjent kamp. Sejrsråbet kunne uden tvivl høres på Grønland!

Skagen HK var et godt hold, man kunne sagtens havde tabt kampen, så da man møder dem ugen efter i Skagen var der ingen der med sikkerhed kunne sige at de vandt, men det gjorde de. Igen skulle der kæmpes for de 2 point, men stolte tog de hjem fra Skagen. Pigerne drak af selvtilliden og den har i den grad taget plads i omklædningsrummet. Det mest imponerende er den forvandling de 2 kampe medførte for pigerne, for kort efter skal de møde Tornby IF som har klapset dem 19 – 2 tidligere i sæsonen, men Sæby HK spiller 11 – 11 og har en kæmpe chance for at vinde kampen, men desværre redder Tornby IFs keeper et skud i sidste sekund. Pigerne blev klappet af banen og følte næsten at de havde vundet kampen. Det gjorde de også i vores optik, for de går aldrig på banen mere og kun tror på at de taber.

Stor respekt til et hold som ikke har gjort andet end at kæmpe siden de startede med at spille sammen, og nu her 1½ år senere bærer deres store arbejde frugt. Slutter sæsonen af med at spille nogle fantastiske håndboldkampe og ser for første gang frem mod en sæson efter nytår, hvor man går ind til enhver kamp med troen på, at hvis man bare kæmper nok for det, hvis man tror nok på det og giver den fuld gas i alle minutter, så har man chancen for at vinde eller som det mindste.. spille noget god håndbold!